Léto je za rohem, a proto jsme se rozhodli sestavit žebříček našich nejoblíbenějších letních projektů a aplikací, které běží na Mapoticu!.

Swimplaces

Komunitní projekt s původním názvem Kde se koupat, nyní Swim places, mapuje přírodní koupání již téměř 10 let. Uživatelé přidali přes web a mobilní aplikace tisíce míst nejen po ČR, ale i v Evropě a na dalších kontinentech. Tento rok budou rezonovat hlavně “písáky” jako místa, kde se dá koupat v čisté vodě celou letní sezónu. Ty nejlepší objevíte na Swimplaces.

Web, iOS, Android

Tisíce unikátních míst v mobilní aplikaci Swimplaces

CamperGuru

Projekt založený cestovatelskými srdcaři mapuje ta nejlepší místa a kempy pro karavany po celé Evropě. Pečlivě kurátovaný výběr pomůže při cestování obytňákem v mnoha zemích od Řecka až po Norsko. Autoři neustále hledají a přidávají úžasné kempy, soukromá i veřejná místa k přenocování, vinařství, bezkempy, glampingy a další originální pobyty v přírodě,  aby mohli milovníci cestování na 4 kolech šetřit čas užívat si své cesty.

Web, iOS, Android

Kempujte s aplikací Camperguru a navštivte luxusními spoty

Na Ovoce

V roce 2022 se na Mapotic přidala komunita Na Ovoce, která mapuje volně přístupná místa, kde si můžete natrhat třešně, jablka nebo bylinky. Tisíce dobrovolníků přes pět let mapuje ovocné stromy v krajině, sady ve městech apod. To vše s důrazem na zodpovědné využívání přírodního bohatství, podporu pěstování starých odrůd a edukaci lidí v péči o krajinu. 

Web, iOS, Android

V projektu NaOvoce se můžete setkat s více než 20 tisíci aktivními uživateli 

Paddleboardmapa 

Hit posledních let v podobně Paddleboardingu má již také svoji mapu na Mapotic. Paddleboardmapa.cz byla spuštěna v létě 2021 a obsahuje téměř 200 míst jako stvořených pro pádlování. Projekt podporuje eshop Snowboardel a v mapě najdete kromě paddleboardových lokalit také vyznačené půjčovny a prodejny s paddleboardovým vybavením.

Web, iOS, Android

Objevte nová místa v aplikaci Paddleboard mapa

Úžasná místa

Cestovatelská aplikace s výběrem méně známých výletních cílů po celé ČR si okamžitě získala desetitisíce podporovatelů. Autorky aplikace neustále přidávají nová místa, pro sezonu 2022 je jich v aplikaci téměř 800 a pomáhají tak inspirovat mnoho cestovatelů k netradičním výletům do přírody, za kulturou nebo dobrým jídlem. Podtextem aplikace je kromě cestovatelské vášně a objevování nových míst také podpora udržitelné turistiky a odpovědnosti k přírodě.

Web, iOS, Android

Uzasna-mista-aplikace

Cestujte na skvělá místa s aplikací Úžasná místa

Kudy z nudy – Tipy na výlety

Největší český portál Kudyznudy.cz provozuje mobilní  aplikaci na Mapotic od roku 2019. Redakce serveru za téměř 2 dekády existence projektu vytvořila nejucelenější databázi s desítkami tisíc turistických cílů lákající cestovatele do všech koutů ČR. V aktualizaci vydané na sezonu 2022 jsme spolu s Czech Tourism dodali řadu funkcí jako předpověď počasí, vyhledávání MHD nebo sbírání cestovatelských odznaků.

Web, iOS, Android

Czech Tourism mobile smartphone map app Kudy z Nudy

Největší turistická aplikace na uzemí ČR

DoKapsy od ČSOB

Spolu s ČSOB jsme dali dohromady pečlivě vybraný seznam výletních míst se zaměřením na výlety pro rodiny, cestování v pohraničí či nejhezčí vyhlídky v České republice. Aplikace je určena nejen pro klienty ČSOB a pomůže vám spravovat slevové karty, objevovat výhodné nákupy nebo třeba najít a zaplatit parkování.

Web, iOS, Android

Parkujte, cestujte a objevute s mobilní aplikací DoKapsy

Výletník od Benefit plus

Na zaměstnanecké benefity zaměřená společnost připravila nejen pro uživatele svých karet cestovatelskou aplikaci orientovanou na rodinné cestování a objevování přírody. Během léta 2022 zde probíhá velká letní soutěž, při které můžete se svými ratolestmi při návštěvách míst osvobozovat duchy a vyhrát zajímavou stolní hru.

Web, iOS, Android

Využijte své firemní benefity na maximum s Benefit Plus

Vozejkmap

Největší databáze bezbariérových míst obsahuje přes 10 tisíc bodů – a řada z nich jsou tipy na výlety pro lidi upoutané na vozíčku. Česká asociace paraplegiků a Mapotic spolupracují již od roku 2010 a obsah Vozejkmap vytváří komunita. Vozejkmap poskytuje data mnoha dalším projektům a vyhrál řadu ocenění.

Web, iOS, Android

Také Vozejkmap je příkladem úspěšného mapového projektu.

Cestujte s aplikací VozejkMap bez zábran 

Další projekty

Pro trempy by se mohla hodit mapa Bivaky a přístřešky, pro milovníky piva existuje mapa Minipivovarníci

A pokud se v létě chystáte do zahraničí se svým čtyřnohým miláčkem, doporučujeme mapu “Kam do Chorvatska se psem”, v případě cest do Polska vám mohou přijít vhod lokální průvodci Bielowieza či Swiebodzin. Každá z nich obsahuje řadu tipů na cestování v daném regionu, výletní trasy nebo možnost zahrát si hry s plněním úkolů.  Další mapové projekty můžete objevit na Mapotic.com > Cestování.

Postavte svůj projekt na Mapoticu

Mapotic je chytrá mapová platforma, se kterou dokážeme libovolné geolokační projekty vypustit do světa během několika týdnů.

Chcete podobnou aplikaci či pro nás máte nápad nebo inspiraci? Pište na [email protected].

Related Posts

mpt-logo-white3_

Pracujte s daty nad mapou jako nikdy dřív. Zobrazujte, sledujte a využívejte dynamická data ve prospěch svého projektu.

Řešení

Přidejte se k nám

eu-logo
EVROPSKÁ UNIE

Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Praha – pól růstu ČR

praha-logo

V roce 2020 získala firma Mapotic, s.r.o podporu z Evropských strukturálních a investičních fondů, realizovanou skrz Operační program Praha – pól růstu ČR a čerpanou přes II. výzvu specializovaných voucherů (reg. č. CZ.07.1.02/0.0/0.0./16_027/0000607). Podpora byla mířena na účast frimy Mapotic s.r.o. na projektu Mapotic v místě realizace Praha za účelm zvýšení konkurenceschopnosti projektu. Očekávaným výstupem je inovace a uvedení na trh dalších služeb a produktů společnosti.

© Mapotic 2022 All rights reserved.