Vydali jsme první tiskovou zprávu o tom, jak Mapotic usnadňuje život.

Mapotic.com usnadňuje lidem život pomocí map

Tisková zpráva Mapotic.com

Kam zajít na dobré víno či pivo, kde se v noci najíst, nebo třeba kde najít nejbližší veřejný záchod… To je jen několik příkladů map, které si lidé sami vytvářejí pomocí nového nástroje Mapotic. Web spustila společnost COEX v únoru. Lidé na něm založili již téměř 40 různých map.

Od Google map se Mapotic liší v mnoha ohledech. V přehledné administraci umožňuje přidávat k lokacím různé kategorie a atributy a podle nich pak místa na mapě filtrovat. “Uživatelé mohou přidávat k místům fotografie a videa rovnou z mobilu, importovat a exportovat data a využívat jako podklad různé mapové vrstvy. Relativně snadno lze vytvořit plnohodnotnou mobilní aplikaci. Ta se může např. při hledání nejbližší toalety velmi hodit,” vysvětluje šéf projektu Ivoš Gajdorus.

Další přidanou hodnotou Mapoticu je, že projekt není izolovaný. Vytváří a shromažďuje kolem sebe komunitu lidí, které baví vytvářet mapy podle nejrůznějších zájmů. Uživatelé tak přecházejí z jedné mapy do druhé, obohacují mapy svých kolegů o nová místa a mohou si vytvářet seznamy oblíbených map.

Společnost COEX, která za Mapoticem stojí, není v tomto oboru žádným nováčkem. V roce 2011 spustila projekt Kdesekoupat.cz, který umožňuje vyhledat a navštívit i málo známé pískovny či lomy, o kterých by se člověk jinak těžko dozvěděl. Následně vytvořili Vozejkmap.cz, která vozíčkářům usnadňuje život tím, že pro ně mapuje bezbariérová místa. Uživatelé si díky filtrům mohou vybrat, zda se chtějí bez překážek vydat za kulturou, dobrým jídlem, na úřad nebo na výlet.

Snaha usnadňovat lidem život a zlepšovat svět je v DNA COEXu hluboce zakořeněna od samého počátku. Byla hnacím motorem nejen výše zmíněných projektů, ale i samotného Mapoticu. “Po spuštění Kdesekoupat a Vozejkmap za námi začalo chodit stále více neziskovek i firem s tím, že by také chtěli podobné řešení.

Upravovat mapy pro každého z nich by však bylo drahé a pro některé cenově nedostupné. Začali jsme tedy vyvíjet platformu, kde si každý může svoji mapu snadno upravit sám, na míru svým požadavkům a zdarma. Výsledkem je Mapotic.com. Zájemci mohou svou mapu provozovat pod vlastní značkou i doménou nebo ji jednoduše vložit do svého stávajícího webu. Některé pokročilé funkce jsou zpoplatněny,” dodává Ivoš.

Related Posts

mpt-logo-white3_

Pracujte s daty nad mapou jako nikdy dřív. Zobrazujte, sledujte a využívejte dynamická data ve prospěch svého projektu.

Řešení

Přidejte se k nám

eu-logo
EVROPSKÁ UNIE

Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Praha – pól růstu ČR

praha-logo

V roce 2020 získala firma Mapotic, s.r.o podporu z Evropských strukturálních a investičních fondů, realizovanou skrz Operační program Praha – pól růstu ČR a čerpanou přes II. výzvu specializovaných voucherů (reg. č. CZ.07.1.02/0.0/0.0./16_027/0000607). Podpora byla mířena na účast frimy Mapotic s.r.o. na projektu Mapotic v místě realizace Praha za účelm zvýšení konkurenceschopnosti projektu. Očekávaným výstupem je inovace a uvedení na trh dalších služeb a produktů společnosti.

© Mapotic 2022 All rights reserved.