Pár tipů jak udělat vaší mapu více populární…

  • Zkontrolujte, zda máte zaškrtnuto “Publikovat mapu“ a “Zobrazovat mapu na Mapotic.com“ v “Nastavení – Rozšířené”. Mapu budeme zobrazovat mezi dalšími, pokud bude mít více než 10 míst a bude mít obrázek v hlavičce.
  • Ujistěte se v Nastavení, že máte zaškrtnuté políčko “Povolit uživatelům přidávat nová místa a že tedy do mapy mohou vkládat místa ostatní uživatelé.
  • Vyzvěte přátele a lidi, pro něž je mapa určena, ať vám pomohou s plněním míst. Napište jim přesně, co od nich očekáváte, jak mohou mapě prospět a jak to mají udělat.
  • Dejte o své mapě vědět přátelům na Facebooku a požádejte je, ať ji sdílí mezi své přátele.
  • Pokud máte webové stránky, vložte na ně svoji mapu „embedem“. Kód najdete v menu “Vložení mapy na web“. Pokud nevíte, jak na to, napište nám. Rádi vám poradíme.
  • Informujte komunity, které se mapa může týkat (na komunitním webu, emailem konkrétním lidem, v časopise apod.)
  • Podívejte se, zda na Facebooku existuje skupina (či skupiny) lidí kteří se věnují vašemu či příbuznému tématu. Staňte se členem těchto skupin a informujte o mapě ostatní. To samé můžete udělat v případě diskusních fór.
  • Napište o své mapě a o jejím smyslu blog – ať už na svých stránkách nebo na veřejném blogu (např. http://blog.idnes.cz/)
  • Zamyslete nad tím, jaká místa navštěvují lidé, pro které je vaše mapa určena a zvažte možnosti propagace na těchto místech (ať už fyzických jako jsou kavárny, školky apod. nebo virtuálních jako jsou právě komunitní weby, diskusní fóra či blogy)
  • Zkuste investovat nějaký čas do toho, abyste o svém projektu a jeho užitečnosti informovali novináře. Několik autorů map (např. WC kompas) takto získalo pro své mapy značnou popularitu. Rozešlete do redakcí tiskovou zprávu a zavolejte tam. Pokud bude mapa přínosná pro ostatní, je velká pravděpodobnost, že o ní někdo napíše.
  • Pokud jste ochotni kromě času investovat i nějaké peníze, můžete zkusit propagaci na Facebooku. Facebook umí velmi přesně cílit na lidi podle konkrétních zájmů. Za pár stovek či tisíců korun můžete oslovit desítky tisíc lidí podobných zájmů a získat množství fanoušků a uživatelů.

Related Posts

mpt-logo-white3_

Pracujte s daty nad mapou jako nikdy dřív. Zobrazujte, sledujte a využívejte dynamická data ve prospěch svého projektu.

Řešení

Přidejte se k nám

eu-logo
EVROPSKÁ UNIE

Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Praha – pól růstu ČR

praha-logo

V roce 2020 získala firma Mapotic, s.r.o podporu z Evropských strukturálních a investičních fondů, realizovanou skrz Operační program Praha – pól růstu ČR a čerpanou přes II. výzvu specializovaných voucherů (reg. č. CZ.07.1.02/0.0/0.0./16_027/0000607). Podpora byla mířena na účast frimy Mapotic s.r.o. na projektu Mapotic v místě realizace Praha za účelm zvýšení konkurenceschopnosti projektu. Očekávaným výstupem je inovace a uvedení na trh dalších služeb a produktů společnosti.

© Mapotic 2022 All rights reserved.