Embed map featured image blog

Hledáte spolehlivý způsob, jak zobrazit mapová data na vašem webu nebo blogu? Mapotic nabízí elegantní a snadné řešení! Interaktivní obsah na vašem webu zvýší komfort vašich uživatelů a v ideálním případě vám přivede např. i nové zákazníky!

Funkce vložení vaší vlastní mapy vytvořené na Mapotic.com vám umožní zobrazit interaktivní mapu na vašem webu nebo blogu, a to bez nutnosti programování! Stačí zkopírovat kód a vložit na váš web. Pojďme si ukázat, jak na to.

Proč Mapotic?

Mapy založené pomocí platformy Mapotic.com vynikají obrovskými možnostmi přizpůsobení a nastavení. Vaše body zájmu je možné spravovat pomocí přehledného cloudového redakčního systému.

Způsob zobrazování míst na mapě lze přizpůsobit pomocí pokročilého systému kategorií a atributů, které jsou k dispozici v každé mapě vytvořené na Mapotic.com, což vašim uživatelům poskytne ještě pohodlnější navigaci v místech, která jim prostřednictvím mapy chcete ukázat. Nezapomeňte se také podívat na naše video na toto téma!

Mapotic má více funkcí, které vám pomohou efektivně zobrazovat vaše data v atraktivní mapě:

  • Snadno použitelný redakční systém
  • Možnost snadno vložit mapu na váš blog nebo web
  • Přizpůsobitelné kategorie a atributy, díky kterým následně mohou uživatelé efektivně filtrovat místa v mapě
  • Hromadný import míst do vaší mapy
  • Vysoká přizpůsobitelnost a další možnosti dostupné v rámci prémiových doplňků

Jak vložit mapu

Proces vložení mapy na váš web je naprosto snadný. Jakmile si vytvoříte vlastní mapu, stačí přejít na možnost Nastavení -> Vložit mapu v administrátorském panelu vaší mapy a zkopírovat kód pro vložení. Následně stačí kód vložit na váš web nebo blog.

Před zkopírováním kódu lze nastavit předvolby šířku a výšku vložené mapy. 

embed map settings example
Kde najdete nastavení vložené mapy? Nastavení> Vložit mapu.

Základní Embed vs. Embed PRO

Mapotic nabízí dvě verze vložené mapy. Ani u jedné není zapotřebí žádné programování – zkrátka zkopírujete vkládací kód na váš web a je to.

Základní verze

The basic embed version will allow visitors to skim through the map but they will be redirected to your map at Mapotic.com as soon as they click one of the points of interest in your embedded map.

Základní verze umožňuje návštěvníkům procházet mapu, ale po rozkliknutí místa v mapě jsou přesměrováni na vaši mapu na Mapotic.com, jakmile kliknou na jedno ze zajímavých míst ve vaší vložené mapě.

Systém kategorií a filtrů (atributů), který máte nastavený máte ve vaší mapě založené na Mapotic.com, jsou uživatelům k dispozici i ve vložené mapě na vašem webu.

Příklad základní vložené mapy Mapotic

Embed PRO

Proces nastavení Embed PRO je totožný jako pro základní verzi. Tentokrát jsou však všechny funkce, které znáte ze své mapy na našem webu, k dispozici v prostředí pro vložení na váš web. Přidání postranního panelu v vložení je užitečné, protože je schopen poskytnout návštěvníkovi požadované informace. To znamená, že návštěvník není nikdy přesměrován pryč z vašeho webu. Kromě postranního panelu, který přímo ve vloženém okně mapy dokáže zobrazit detaily o místu, si vaši návštěvníci mohou ve verzi Embed PRO vybrat z různých mapových vrstev.

Příklad plné vložené verze mapy vytvořené pomocí platformy Mapotic.com (k dispozici s doplňkem Admin PRO)

Plugin do WordPressu

Mapotic také poskytuje plugin WordPress, který vám umožní vaši vloženou mapu implementovat na jakékoliv místo na vašem webu ještě snadněji pomocí krátkého kódu.

WordPress addon

Related Posts

mpt-logo-white3_

Pracujte s daty nad mapou jako nikdy dřív. Zobrazujte, sledujte a využívejte dynamická data ve prospěch svého projektu.

Přidejte se k nám

eu-logo
EVROPSKÁ UNIE

Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Praha – pól růstu ČR

praha-logo

V roce 2020 získala firma Mapotic, s.r.o podporu z Evropských strukturálních a investičních fondů, realizovanou skrz Operační program Praha – pól růstu ČR a čerpanou přes II. výzvu specializovaných voucherů (reg. č. CZ.07.1.02/0.0/0.0./16_027/0000607). Podpora byla mířena na účast frimy Mapotic s.r.o. na projektu Mapotic v místě realizace Praha za účelm zvýšení konkurenceschopnosti projektu. Očekávaným výstupem je inovace a uvedení na trh dalších služeb a produktů společnosti.

© Mapotic 2022 All rights reserved.